Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
 CONVENȚIA NAȚIONALĂ URR 

Radio Europa Liberă, Duminică, 7 decembrie 2003

Reporter: Ingrid Șușu

 

Victor Rebengiuc

Interviu cu Dl. Victor Rebengiuc
   la Convenția Națională URR

 

- Cum ați ajuns să faceți parte din Uniunea pentru Reconstrucția României?


- Cred că din disperare, pentru că nu vedeam nici un fel de soluție politică în ceea ce privește viitorul României și mi s-a părut că singura propunere valabilă vine din partea acestui partid, care e un partid format din oameni tineri, care n-au mai făcut politică pană acuma, deci nu au nici un fel de amestec cu clasa politică actuală și care vor să introducă morala în politică, cinstea în politică și asta este un lucru pe care eu îl așteptam demult.


A venit acest semnal din partea lor, eu am înțeles, nimeni nu m-a contactat, eu i-am căutat și m-am înscris în partidul lor. Am făcut acest pas pentru prima oară în viața mea; n-am mai fost membru niciunui partid până acuma.


-Cumva gestul dvs de-acum câțiva ani, când ați oferit sulul de hârtie igienică, politicienilor...


- Atunci era adresat celor care imediat după revoluție, imediat după evenimente, după căderea lui Ceaușescu....că de fapt asta însemna revoluția, înlocuirea conducerii superioare de partid; partidul a rămas același, până în zilele noastre, cu- aceiași membrii, mă rog, și cu încă unii noi veniți, oportuniștii. Gestul era adresat celor care până atunci vorbiseră ceea ce nu trebuie, în exces, și se apucau dintr-o dată să condamne ceea ce pupaseră până atunci și le-am zis măcar să se șteargă la gură înainte să facă treaba asta.


- Păstrați sulul de hârtie igienică?...


- Din păcate, este valabil și astăzi...


- Dacă ar fi să faceți o sinteză a ofertei politice a acestui partid, ce ați selecta?


- Aș selecta în primul și în primul rând, moralitatea în politică. Legi sigure și aplicarea acestor legi, nu numai existența lor, precum și lupta împotriva corupției, care nu se poate face decât prin aplicarea strictă a legilor.


- URR își propune să readucă România la normalitate.


- Da. Este lupta principală.


- Cum?


- Anormalitatea de acuma este că s-a facut tot ce se poate pentru creerea unui partid unic, că se impiedică orice afirmare a altor opțiuni politice, faptul că s-au creat, s-a dat posibilitatea creerii unor surse de venituri și a unor averi fabuloase cărora nimeni nu le poate depista sursa și de aici pornesc o seamă intreagă de supoziții care de care mai năstrușnice nu?


- Fiind un partid de tineri și în general tineri cu studii în stăinătate și care lucrează în domeniul afacerilor, credeți că acest partid va reuși să mobilizeze, să obțină voturi și de la generația puțin mai vârstnică și care până acum și-a oferit votul partidului de Guvernământ sau lui Corneliu Vadim Tudor?


- Nu știu ce se va întâmpla, probabil că segmentul de populație pe care îl vizează partidul nostru e diferit de cel pe care îl pomeneați dumneavoastră, dar sunt angajații lor, sunt oamenii lor care lucrează în întreprinderile lor și văd ce înseamnă o societate cu adevărat Capitalistă și cum se poate muncii într-o întreprindere. Am văzut întreprinderi -care sunt absolut minunate. E o întreprindere lângă Cluj, Rondo se numește, eu aș vrea să arate România de mâine cum arată întreprinderea asta. Și cred că ei sunt capabili să facă România de mâine așa cum arată întreprinderea lor. Dacă au putut să facă acolo pot să facă și în România. Eu asta cred, asta sper și până la urmă mesajul lor va fi înțeles și de alții, pentru că ce facem de 15 ani: votăm aceiași oameni și nu se întâmplă nimic. Ei nu s-au înfruptat din bugetul statului, n-au luat credite neperformante, nu au căpușat întreprinderi de stat; au pornit de la zero. Ei au realizat ceva pornind de la zero prin propriile lor forțe, deci sunt niște oameni capabili și cred în capacitatea lor de a schimba România.

 

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR