ATITUDINI URR

08.10.2004

Comunicatul PSD despre criticile din raportul de țară

Radu PARASCHIVESCU - membru URR

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR constată fără surprindere ca PSD a trecut cu brio recentul examen de ineleganta pe care a fost chemat sa-l susțină. Responsabilizând guvernul din 1996-2000 pentru esecurile din perioada 2000-2004, partidul aflat (înca) la putere recurge la un procedeu care îi confirma titlul de campion national la proba de - aruncarea pisicii. PSD face uz de o deviza preluata din retorica accidentelor rutiere musamalizate - "mortul e de vina" - si asta nu întâmplator, daca tinem seama de rezultatele spectaculoase ale membrilor sai pe soselele patriei.

 

Atitudinea PSD fata de criticile cuprinse în raportul de tara redactat de Comisia Europeana este nedemna si lasa. Fuga de raspundere, culpabilizarea adversarilor politici si refuzul de a-si asuma erorile sunt instrumente pe care PSD nu pierde niciodata prilejul sa le foloseasca. Aflat într-un divort zgomotos de notiunea de fairplay, el s-a instalat astazi în postura vrajitoarei care se uita în oglinda, sperând inutil s-o vada pe Alba ca Zapada.

 

URR condamna fara echivoc tentativa PSD de a se refugia în trecut ca sa acopere prezentul. Fanel Pavalache nu provine din CDR, iar Vasile Duta nu a efectuat raiduri prin bordeluri în perioada 1996-2000. Agonia sistemului de învatamânt, migratia cetatenilor disperati spre capsunele iberice, licitatiile fraudulente, privatizarile oneroase, ingerintele în administrarea justitiei, atitudinea ambigua fata de proprietatea privata, timorarea sau aservirea presei si baroniadele locale sunt realitati asupra carora PSD detine drepturi de autor în exclusivitate. Si abuzurile lui Marian Oprisan, si manevrele penale ale lui Marian Vanghelie, si amenintarile proferate de Ioan Mircea Pascu au iesit de sub aceeasi umbrela.

 

Cei cinci sute de rechini PSD care înoata în piscina numita România nu mai sunt de mult o simpla metafora, ci o realitate de care orice observator onest ia act cu un sentiment de stupefactie si jena.

 

Uniunea pentru Reconstructia României - URR deplânge agresivitatea cu care partidul de guvernamânt arata spre paiul din ochii altora în loc sa se ocupe de bârnele care îi întuneca vederea. Prin reactia viscerala la adresa unor critici obiective, PSD se discrediteaza în ochii alegatorilor. Apa rosie în care sunt tinuti cei trei trandafiri din glastra partidului le grabeste vestejirea, dupa cum derapajele tot mai dese ale mai-marilor din PSD anticipeaza comportamentul lor în campania electorala care se apropie.