Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Spirit      Manifest      Cod      Statut      Doctrina      Rapoarte [fin.]      Atitudini      Istorie      Oficiale   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
2004 - punctuale
Gratierea lui Cozma [17.12]
Epoca Iliescu a decedat [15.12]
Libertatea încătușată [08.10]
PSD și raportul de țară [08.10]
2003 - punctuale
Copiii străzii [23.11]
Constituția [08.10]
Polițiștii-benzinari [04.08]
Statistică [21.07]
Derogări ... [07.07]
Mamutul administrației[15.06]
Normalitatea criticii [25.05]
Hoția de stat [17.05]
Socialismul "creștinesc" [09.05]
Libertatea de exprimare [21.04]
Cercul puterii [16.04]
Redistribuirea [05.04]
Anticorupție [22.03]
CNSAS [15.03]
Codul Muncii [10.03]
Sănătate [03.03]
speciale
România cui? [31.05]
Perversiunea diplomației [30.04]
Războiul din Irak [25.03]

Discuții Forum

pentru tipar!

15.12.2004

 

Spațiul mioritic:

Epoca Iliescu a decedat!

 

Liviu ANTONESEI - vicepreședinte URR

 

 

Liviu AntoneseiSigur că victoria lui Băsescu, singur împotriva întregului aparat de stat, pus să lucreze pentru candidatul partidului-stat, singur împotriva tutror mediilor audio-vizuale aservite - cu excepția postului Realitatea TV -, singur împotriva "analiștilor și canaliștilor", este entuziasmantă. Merita să trăiești asta fie și doar pentru a-l vedea pe Năstase negru la față și pe fosta viitoare primă doamnă cu nasul în bernă. Însă prinși de entuziasmul victoriei, care pare să fi molipsit pînă și pe crainicii de la TVR și Antena 1, cînd relatau de la "fața locului", adică de la manifestările de bucurie ale simpatizanților marinarului, riscăm să nu măsurăm adevărata importanța a acesteia. Pentru că, duminică 12 decembrie 2004, cînd cel crescut la sîn și purtat de mînuță de Tătuca, să nu se rătăcească în "meandrele tranziției", a pierdut alegerile, a suferit înfrîngerea capitală și Ion Iliescu, care l-a cauționat și i-a făcut campanie în draci și în disprețul Constituției.

 

Am asistat, deci, la decesul oficial al regimului Iliescu, al epocii Iliescu, și acesta e un motiv de bucurie, poate chiar mai mare decît victoria lui Băsescu în sine - deși, tocmai victoria a fost cauza decesului. De ce fixăm decesul acum? Pentru simplul motiv că, în 1996, avea posibilitatea să revină și a și făcut-o în 2000! Acum, nemaiavînd această posibilitate, a încercat să-și lase succesor pe cel care a negociat Tratatul cu Uniunea Sovietică din 1991, pe care l-a păstrat alături și l-a crescut atunci cînd "lupii tineri" ai FSN-ului au plecat cu Roman, pe cel pregătit să primească "moștenirea Kremlinului", căci despre asta e vorba, indiferent de fețele "europene" și "natoiste" pe care și le arborează politrucii din motive de conjunctură.

 

Eșecul consumat, bătrînul activist nu se lasă! S-a întors în forță la partid, îl trece pe Năstase în planul doi și mizează pe alt tovarăș de drum, dl. Voiculescu, cu trecutul demn de personajul unui roman de aventuri. Nu spun genul, că insul e degrabă plecătoriu spre trebonal. Pentru că propunerea acestuia, de cea mai pură - e un joc de cuvinte! - origine iliesciotă nu e doar indecentă, ea este periculoasă, subversivă, pare gîndită acum vreo 16 ani, cînd, de pildă, Stasi, a scufundat în subteranele societății est-germane 5000 de agenți, să fie acolo, pentru viitor.

 

Reacția la propunerea iliesco-voiculesciană este un excelent revelator pentru a măsura corectitudinea jurnaliștilor & analiștilor noștri. Cine pune botul, e clar - prost ori vîndut. Tertium non datur. Pentru că ea se traduce prin menținerea PSD-lui, cu Iliescu în frunte, la putere și, deci, prin a doua amînare decesului. Așa e cu cadavrele politice, put, dar nu se lasă nici moarte! Parcă-s vampiri!

 

Ce soluții are, deci, Băsescu? Fie un guvern minoritar, fie forțarea anticipatelor. Oricît de antipatică e ultima și oricît de greu din pus în aplicare din motive de procedură, dar și din altele omenești, prea omenești, cum ar fi comoditatea oamenilor abia instalați în fotolii parlamentare, este de fapt singura care poate conduce la curățarea completă a clasei politice românești de reziduurile securist-comunist-cleptocrate. Și e fără riscuri! Băsescu e oricum președinte, iar scorul Alianței n-ar fi mai mic. Efectul Băsescu ar fi covîrșitor. Ca și în bătălia din capitală, cînd a cerut bucureștenilor un consiliu și l-a primit! Orice aranjament cu clica iliesciană l-ar compromite și pe Băsescu, și pe colegii săi.



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR