Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

 

 Discuții pe forumul Agora
Știri URR  

București,

17 decembrie 2004

 

Radu Paraschivescu

Iliescu și grațierea lui Miron Cozma

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR vede în grațierea lui Miron Cozma de către Ion Iliescu un gest abuziv și revanșard. Comițându-l, fostul președinte își încheie prezența la conducerea țării așa cum și-a început-o: cu maximă ipocrizie, în disprețul legii și în cultul minciunii. Prin decizia luată miercuri, Ion Iliescu prinde România de mână și încearcă să o tragă după el în jurasicul manipulărilor comuniste. Este puțin probabil că va reuși.

 

Ceea ce a izbutit în schimb fostul președinte este să-și autodevelopeze fotografia camuflată până acum sub un zâmbet circular mărginit de vorbe goale. Este fotografia unui om care încă din 22 decembrie 1989 și-a extirpat tot ceea ce l-ar fi putut stânjeni în carieră, începând cu scrupulele și terminând cu conștiința. Dacă ar fi crezut în nevinovăția lui Miron Cozma, Ion Iliescu l-ar fi putut grația în urmă cu trei, opt sau paisprezece luni. A preferat să o facă acum ca să arunce un sâmbure otrăvit pe un teren care, scăpat de călcătura baronilor roșii, ar avea șanse să redevină rodnic. Ion Iliescu îl iubește pe Miron Cozma cu patima pe care o are un bețivan pentru apa de la robinet. În spatele hotărârii lui stau motive josnice și calcule ce nu pot să provoace decât
indignare. [...]

 

[...] Atitudinea fostului președinte este poluantă pentru români și aiuritoare pentru cei care ne privesc din afară. Ea este actul suprem de prostituție al unui bolșevic fără frică de lege și fără Dumnezeu. Dacă pentru Ion Iliescu proprietatea e moft, iar ziaristul animal, grațierea unuia dintre cei mai primejdioși delincvenți de după 1989 nu poate fi decât pansamentul pus pe o rană din care curge în continuare puroi. Uniunea pentru Reconstrucția României deplânge decizia fostului șef al statului și constată cu tristețe că igienizarea societății românești a primit o lovitură joasă tocmai din partea celui care, cu același zâmbet repulsiv, s-a autointitulat paznic al Constituției și garant al stabilității. [...]

București,

15 decembrie 2004

 

Spațiul mioritic:
Epoca Iliescu a decedat!

 

Sigur că victoria lui Băsescu, singur împotriva întregului aparat de stat, pus să lucreze pentru candidatul partidului-stat, singur împotriva tutror mediilor audio-vizuale aservite - cu excepția postului Realitatea TV -, singur împotriva "analiștilor și canaliștilor", este entuziasmantă. Merita să trăiești asta fie și doar pentru a-l vedea pe Năstase negru la față și pe fosta viitoare primă doamnă cu nasul în bernă. Însă prinși de entuziasmul victoriei, care pare să fi molipsit pînă și pe crainicii de la TVR și Antena 1, cînd relatau de la "fața locului", adică de la manifestările de bucurie ale simpatizanților marinarului, riscăm să nu măsurăm adevărata importanța a acesteia. Pentru că, duminică 12 decembrie 2004, cînd cel crescut la sîn și purtat de mînuță de Tătuca, să nu se rătăcească în "meandrele tranziției", a pierdut alegerile, a suferit înfrîngerea capitală și Ion Iliescu, care l-a cauționat și i-a făcut campanie în draci și în disprețul Constituției. [...]

 

[...] Eșecul consumat, bătrînul activist nu se lasă! S-a întors în forță la partid, îl trece pe Năstase în planul doi și mizează pe alt tovarăș de drum, dl. Voiculescu, cu trecutul demn de personajul unui roman de aventuri. Nu spun genul, că insul e degrabă plecătoriu spre trebonal. Pentru că propunerea acestuia, de cea mai pură - e un joc de cuvinte! - origine iliesciotă nu e doar indecentă, ea este periculoasă, subversivă, pare gîndită acum vreo 16 ani, cînd, de pildă, Stasi, a scufundat în subteranele societății est-germane 5000 de agenți, să fie acolo, pentru viitor.

 

Reacția la propunerea iliesco-voiculesciană este un excelent revelator pentru a măsura corectitudinea jurnaliștilor & analiștilor noștri. Cine pune botul, e clar - prost ori vîndut. Tertium non datur. Pentru că ea se traduce prin menținerea PSD-lui, cu Iliescu în frunte, la putere și, deci, prin a doua amînare decesului. Așa e cu cadavrele politice, put, dar nu se lasă nici moarte! Parcă-s vampiri!

 

Ce soluții are, deci, Băsescu? Fie un guvern minoritar, fie forțarea anticipatelor. Oricît de antipatică e ultima și oricît de greu din pus în aplicare din motive de procedură, dar și din altele omenești, prea omenești, cum ar fi comoditatea oamenilor abia instalați în fotolii parlamentare, este de fapt singura care poate conduce la curățarea completă a clasei politice românești de reziduurile securist-comunist-cleptocrate. Și e fără riscuri! Băsescu e oricum președinte, iar scorul Alianței n-ar fi mai mic. Efectul Băsescu ar fi covîrșitor. Ca și în bătălia din capitală, cînd a cerut bucureștenilor un consiliu și l-a primit! Orice aranjament cu clica iliesciană l-ar compromite și pe Băsescu, și pe colegii săi. [...]

București,

09 decembrie 2004

Veniți la vot în turul doi!

 

Dragi simpatizanți,

 

duminică 12 decembrie, va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care vom avea de ales între Traian Băsescu și Adrian Năstase. Într-un fel nefiresc, pentru funcția supremă în stat sunt în competiție președintele unui partid de stânga ca reprezentant politic al stângii și tot președintele unui partid de stânga ca reprezentant politic al dreptei din România.

 

Suntem iarăși, ca și acum patru ani, în postura de a alege între variante care nu ne reprezintă așa cum ne-am dori. Suntem din nou obligați să votăm pragmatic, acceptând compromisul răului mai mic. Ne-am fi dorit să putem vota pentru un candidat autentic de dreapta, dar clasa politică românească nu a fost în stare să promoveze așa ceva.

 

Așa stând lucrurile, sprijinul politic al URR pentru votul din turul doi, nu se poate îndrepta decât către candidatul Alianței D.A. - Traian Băsescu.

 

Mergeți duminică la vot și împiedicați continuarea abuzurilor și a disprețului pe care liderii PSD le exercită de patru ani asupra noastră, a tuturor!

 

Fiecare vot contează!

 

Cosmin Alexandru, Președinte

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

București,

06 decembrie 2004

Rezultatele primelor alegeri ale URR

 

Dragi susținători,

Acest mesaj se adresează celor peste 37.000 de români care au votat URR la primele alegeri generale la care acest partid a participat. Vă mulțumim tuturor pentru că ați fost alături de noi într-un moment foarte important. În ultimii doi ani și jumătate am muncit foarte mult dar, din păcate, rezultatele politice obținute sunt mult sub ceea ce ne-am propus când ne-am înhămat la această muncă. Ele ne obligă să regândim din temelii demersul nostru așa încât de acum încolo să facem lucrurile mai bine decât le-am făcut până la alegeri. Am pierdut o luptă însă asta nu înseamnă că renunțăm să luptăm pentru idealurile și credința noastră.

 

Atât campania pentru aceaste alegeri cât și alegerile în sine au fost marcate de incorectitudini multe și grave. Legea electorală așa cum a fost ea votată de toate partidele din parlament a fost discriminatorie față de partidele extraparlamentare și a permis foarte multe ocoliri ale ei de către principalele forțe politice. Actuala clasă politică a dorit să-și conserve statutul prin singurul fel în care știe să o facă - o lege strambă și un comportament incorect. Din nefericire pentru România, a reușit și de data asta.

 

Sarcina noastră pentru următorii patru ani va fi încă și mai grea decât până acum dar, odată cu întâlnirea organizațiilor URR din 4-5 decembrie, am făcut deja primul pas. Procesul de reorganizare internă și de regândire a acțiunilor noastre politice a început iar proiectul nostru politic va continua până când vom reuși ceea ce ne-am propus - crearea în România a unei clase politice moderne, oneste și competente.

 

Pentru succesul proiectului politic URR vom conta pe ajutorul fiecăruia dintre voi. La rândul vostru și voi puteți conta pe implicarea și dedicarea noastră în continuare. Toți trebuie să punem umărul pentru că FIECARE CONTEAZĂ!

 

Cosmin Alexandru, Președinte

Uniunea pentru Reconstrucția României - URRNetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR